Aktiviteter & Mat

Skördefesten bjuder på roliga aktiviteter för barn och vuxna. Alla aktiviteter är GRATIS om inget annat anges!

Ansiktsmålning

I lek & pysselhörnan bjuder Kristdala samarbetskyrka alla barn på gratis ansiktsmålning. Passa på att få en fjäril, blomma eller tiger målad i ansiktet? Ansiktsmålarna från Oskarshamns Teatersällskap är på plats under dagen.

 

Djurhagar

LRFs kommungrupp deltar på evenemanget och har med sig får och kalvar från lokala gårdar. LRF har med sig information om sin verksamhet och du kan passa på att ställa dina frågor under hela dagen. Obs! Undvik att låta hundar gå nära djurhagarna.

 

Grilla pinnbröd

Utanför lek & pysselhörnan kan du grilla pinnbröd över ett stort grillfat tillsammans med Ulla Mecke från Kristdala samarbetskyrka. Ett populärt inslag som är mycket uppskattat av både små och stora!

 

Hoppborg

Samhällsföreningens partner OKG AB bjuder på gratis hoppborg. OKG sätter alltid säkerheten främst och i hoppborgen så är det föräldrarna som ansvarar för sina egna barn.

 

J&J Pihls motorsamling

Jimmy Pihl visar upp gamla motorer från brödernas motorsamling under hela dagen. Motorerna kommer att köras mellan kl. 10-11, 12-13 samt 14-15.

 

 

Lek & Pysselhörna

I vår lek & pysselhörna kan barnen pyssla samt måla och rita under hela dagen. Det finns allt från roliga ritmallar och färgglada papper till pärlor för att kunna göra sitt eget armband. Passa på att ta en pysselpaus någon gång under dagen!

 

Ponnyridning

Ishults Stallklubb är på plats under skördefesten från kl. 11:30 och erbjuder ponnyridning för alla barn. Tänk på att vara lugn och inte springa eller skrika så att hästarna blir stressade. Pris: 40 kr

 

Utställning

Nils Thorén visar upp foton tagna av Kristdalafotografen Axel Wahlin på Kristdala Livs.

Och om du blir hungrig…

Grillat

Samhällsföreningen har försäljning av tjock och smal korv samt hamburgare direkt från grillen. Ketchup, senap, rostad lök och dressing finns som tillbehör. Läsk, vatten och lättöl finns att köpa. Betalning med kort, swish eller kontant.

 

Soppa

Nytt för i år är att Samhällsföreningen har försäljning av morotssoppa och nybakade brödpinnar med västerbottenost. Läsk, vatten och lättöl finns att köpa. Betalning med kort, swish och kontant.

 

Kroppkakor

Årskurs 6 i Kristdalaskolan erbjuder matservering med småländska kroppkakor med lingonsylt & grädde i NTO-lokalen. Alla vinst går oavkortat till skolklassen. Passa på att stötta kidsen!

 

Kaffeservering

Årskurs 5 i Kristdalaskolan står som vanligt för årets kaffeservering. Serveringen, som du hittar mitt på torget, erbjuder kaffe med hembakat. Alla intäkter går oavkortat till skolklassen. Passa på att stötta kidsen!