Aktiviteter & Mat

Skördefesten bjuder på roliga aktiviteter för barn och vuxna. Alla aktiviteter är GRATIS om inget annat anges!

Ansiktsmålning

I lek & pysselhörnan bjuder Kristdala samarbetskyrka alla barn på gratis ansiktsmålning. Passa på att få en fjäril, blomma eller tiger målad i ansiktet? Ansiktsmålarna från Oskarshamns Teatersällskap är på plats mellan kl. 11-15.

 

Djurhagar

LRFs kommungrupp deltar på evenemanget och har med sig får och kalvar från lokala gårdar. LRF har med sig information om sin verksamhet och du kan passa på att ställa dina frågor under hela dagen. Obs! Undvik att låta hundar gå nära djurhagarna.

 

Godishjul & lotteri

Pröva lyckan i Samhällsföreningens godishjul och få chans att vinna en påse med lördagsgodis. Ungdomsrådet går runt på torget och säljer lotter med godispåsar och choklad som vinst.

 

Grilla pinnbröd

Utanför lek & pysselhörnan kan du grilla pinnbröd över ett stort grillfat tillsammans med Ulla Mecke från Kristdala samarbetskyrka. Ett populärt inslag som är mycket uppskattat av både små och stora!

 

Hoppborg

Samhällsföreningens partner OKG AB bjuder på gratis hoppborg. Precis som OKG så sätter vi säkerheten främst och föräldrarna ansvarar själva för sina barn. Denna hoppborg är endast för de små – ålder 2-5 år!

 

Lek & Pysselhörna

I vår lek & pysselhörna kan barnen pyssla samt måla och rita under hela dagen. Det finns allt från roliga ritmallar till pärlor för att kunna göra sitt eget armband. Passa på att ta en pysselpaus någon gång under dagen!

 

Ponnyridning

Ishults Stallklubb är på plats under skördefesten och erbjuder ponnyridning för alla barn. Ponnyridningen håller till på skolgården mellan kl. 11-14. Tänk på att vara lugn och inte springa eller skrika så att hästarna blir stressade. Pris: 30 kr

 

Och om du blir hungrig…

Grillad korv

Samhällsföreningen har försäljning av korv från Jojjen’s i Västervik. Vi erbjuder tjock och smal korv direkt från grillen samt kokt korv. Vi har även olika sorters läsk, vatten och lättöl. Bredvid finns en kiosk med godis & snacks.

 

Kroppkakor

Årskurs 6 i Kristdalaskolan erbjuder matservering med småländska kroppkakor med lingonsylt & grädde. Alla vinst går oavkortat till den kommande klassresan. Passa på att stötta kidsen!

 

Kaffeservering

Årskurs 5 i Kristdalaskolan står som vanligt för årets kaffeservering. Serveringen erbjuder kaffe med hembakat samt saft till barnen. Alla intäkter går oavkortat till den kommande klassresan. Passa på att stötta kidsen!