Aktiviteter & Mat

Skördefesten bjuder på roliga aktiviteter för barn och vuxna. Alla aktiviteter är GRATIS om inget annat anges!

Ansiktsmålning

I lek & pysselhörnan bjuder Kristdala samarbetskyrka alla barn på gratis ansiktsmålning. Passa på att få en fjäril, blomma eller tiger målad i ansiktet? Ansiktsmålarna från Oskarshamns Teatersällskap är på plats mellan kl. 11-15.

 

Combohoppborg

Didgeridoo Event & Aktivitet deltar på skolgården med en uppblåsbar combohoppborg med hoppborg och rutschkana som passar för barn i ålder 5-12 år. Coop sponsrar aktiviteten. Obs! Klättring på sidorna är inte tillåten.

 

Djurhagar

LRFs kommungrupp deltar på evenemanget och har med sig får och kalvar från lokala gårdar. LRF har med sig information om sin verksamhet och du kan passa på att ställa dina frågor under hela dagen. Obs! Undvik att låta hundar gå nära djurhagarna.

 

Gladiatorkamp

Didgeridoo Event & Aktivitet deltar på skolgården med en uppblåsbar gladiatorkamp. Utmana en kompis och försök få ner varandra precis som i gladiatorerna. Passar för alla åldrar. Coop sponsrar aktiviteten. Obs! Klättring på sidorna är inte tillåten.

 

Godishjul & lotteri

Pröva lyckan i Samhällsföreningens godishjul och få chans att vinna en påse med lördagsgodis. Ungdomsrådet går runt på torget och säljer lotter med godispåsar och choklad som vinst.

 

Grilla pinnbröd

Utanför lek & pysselhörnan kan du grilla pinnbröd över ett stort grillfat tillsammans med Ulla Mecke från Kristdala samarbetskyrka. Ett populärt inslag som är mycket uppskattat av både små och stora!

 

Hinderbana

Didgeridoo Event & Aktivitet deltar på skolgården med en uppblåsbar hinderbana med tunnlar, rutschkanor och hinder som passar för ALLA åldrar. Coop sponsrar aktiviteten. Obs! Klättring på sidorna är inte tillåten.

 

Hoppborg

Samhällsföreningens partner OKG AB bjuder på gratis hoppborg. Precis som OKG så sätter vi säkerheten främst och föräldrarna ansvarar själva för sina barn. Denna hoppborg är endast för de små – ålder 2-5 år!

 

Kristdalafotografen Axel Wahlin

Hitta dina släktingar bland 1650 foton tagna av Kristdalafotografen Axel Wahlin mellan åren 1894-1905. Om du inte hittar din farmor och farfar i katalogen kan du passa på att njuta av klädmodet. Utställningen hittar du på Kristdala Livs lunchrestaurang.

 

Lek & Pysselhörna

I vår lek & pysselhörna kan barnen pyssla samt måla och rita under hela dagen. Det finns allt från roliga ritmallar till pärlor för att kunna göra sitt eget armband. Passa på att ta en pysselpaus någon gång under dagen!

 

Medlemsrekrytering

Samhällsföreningen har som mål för 2018 att nå över 500 medlemmar. Under skördefesten kan du chans att bli medlem gratis för hela 2019. Alla nya medlemmar deltar i ett lotteri med presentkort från Coop i potten!

 

Mekanisk tjur

Didgeridoo Event & Aktivitet deltar på skolgården med en mekanisk tjur. Försök håll dig kvar på tjuren så länge du kan eller bara sätt dig på för att testa i lugnt tempo. Vi kör tidtagning på de som vill vara med och tävla. Maxvikt 110 kg. Coop sponsrar aktiviteten.

 

Ponnyridning

Ishults Stallklubb är på plats under skördefesten och erbjuder ponnyridning för alla barn. Ponnyridningen håller till på skolgården mellan kl. 11-14. Tänk på att vara lugn och inte springa eller skrika så att hästarna blir stressade. Pris: 30 kr

 

Sumobrottning

Didgeridoo Event & Aktivitet deltar på skolgården med sumobrottning. Utmana en kompis, dra på er varsin sumodräkt och möts i en batalj på sumobrottningsmattan. Coop sponsrar aktiviteten.

 

 

Och om du blir hungrig…

Grillad korv

Samhällsföreningen har försäljning av korv från Jojjen’s i Västervik. Vi erbjuder tjock och smal korv direkt från grillen samt kokt korv. Vi har även olika sorters läsk, vatten och lättöl. Bredvid finns en kiosk med godis & snacks.

 

Kroppkakor

Årskurs 6 i Kristdalaskolan erbjuder matservering med småländska kroppkakor med lingonsylt & grädde i det stora serveringstältet. Alla vinst går oavkortat till den kommande klassresan. Passa på att stötta kidsen!

 

Kaffeservering

Årskurs 5 i Kristdalaskolan står som vanligt för årets kaffeservering i det stora serveringstältet. Serveringen erbjuder kaffe med hembakat samt saft till barnen. Alla intäkter går oavkortat till den kommande klassresan. Passa på att stötta kidsen!