Skördefesten

Kristdalabygdens Skördefest arrangeras av Kristdala Samhällsförening med stöd av lokala företag & föreningar. Målet är att kunna erbjuda ett fyrtiotal försäljare med närproducerade varor från lokala matproducenter, hantverkare och konstnärer samt musikunderhållning och aktiviteter som passar såväl liten som stor.

Skördefesten har sitt ursprung i Kristdaladagen som arrangerades för första gången år 1999. År 2010 sjönk antalet besökare till ett par hundra och föreningen beslutade sig för att satsa på en skördefest med lokala producenter och hantverkare.

Efter närmare 300 ideella timmar blev resultatet blev en succé. Året därpå kom över 2000 besökare och därefter har både antalet försäljare och besökare ökat stadigt varje år. För att sätta större fokus på mathantverk, hantverk och konst beslutade föreningen att döpa om evenemanget till Kristdalabygdens Skördefest. Redan samma år märktes att allt fler försäljare anmält sig.

Med dragplåster som Pettson & Findus, Duran & Mollan, Varieté Vagant lockas barnfamiljerna medan de vuxna uppskattar musik av bland annat Lifvens, The Valley-Cats, Hurley and the Blue Dots, Qvennarn och Dimpker Brothers.

Vi är glada över att besökarna uppskattar den gemytliga och trevliga stämningen som uppstår på torget!

Varmt välkommen på skördefest i natursköna Kristdalabygden!