Miniåsnan Elliott kommer

I år har vi en extra satsning på djur och för första gången så får vi besök av miniåsnan Elliott och hans bästa kompis minishettisen Micro. Ett besök som vi hoppas ska vara populärt bland både små och stora.

Det blir såklart ponnyridning för barn vilket anordnas av Ishults Stallklubb och LRF har med sig både får och kalvar som du kan passa på att klappa.

Tänk på att vara varsam med djuren och inte skrämma dem!

Leklandet flyttar in i sporthallen

Med anledning av stormen Knud så flyttar leklandet in i sporthallen. Det blåser tyvärr för mycket för att ha det ute på skolgården under skördefesten.

I övrigt så räknar vi med att det mesta blir som planerat. Vi har tyvärr ett sent avhopp pga sjukdom men vi fick en ny anmälan på fredagskvällen så det är fortfarande ett trettiotal försäljare som deltar.

Nu hoppas vi att vinden mojnar och att solen tittar fram under lördagen!

Välkomna!

COOP sponsrar lekland

För drygt ett år sedan fick Samhällsföreningen fick en check på 100.000 kr under en 3-årsperiod från Coop! En del av dessa pengar använder vi på skördefesten för att hyra in ett lekland från Didgeridoo Event att ha på skolgården.

Det kommer att finnas en mekanisk tjur, combohoppborg, sumobrottning, gladiatorkamp och hinderbana. Utöver det så har vi OKGs hoppborg för de allra minsta och massor med andra roliga aktiviteter för hela familjen.

Klicka på Aktiviteter & Mat för att läsa mer om allt roligt som händer!

Programmet börjar ta form

Nu börjar programmet för årets skördefest att ta form! Varieté Vagant kommer tillbaka i år med sin knasiga familjeföreställning där det bjuds på klassiska varieténummer som utbrytning, fängslande trolleri och tokig jonglering. Lite senare under dagen så dyker de upp med gatumingel där de sjunger, spelar musik och träffar barnen.

Nybrobandet Rotblöta kommer att stå för musikunderhållningen två gånger under dagen. Bandet spelar musik med inspiration från hela världen. Tonvikten ligger numera mest på folkmusik från Irland, Amerika och Sverige. Jigs, bluegrass och polkor i en energifylld blandning. Det är första gången de spelar i Kristdala.

Kolla in alla programpunkter här!

I övrigt så har vi bokat in massor med roliga aktiviteter för hela familjen såsom ansiktsmålning, grilla pinnbröd, hoppborg, lek & pysselhörna och ponnyridning. Mer roligheter är på gång och avslöjas snart!

Till skördemarknaden är i skrivande stund 25 försäljare och utställare anmälda och några ytterligare som aviserat att de är intresserade av att delta. Det kommer att bli försäljning och provsmakning av lokal- och närproducerat mathantverk samt gediget hantverk och konsthantverk. Klicka på våra försäljare för att se vilka som anmält sig hittills!

Det finns fortfarande platser kvar för de som önskar delta. Välkommen med din intresseanmälan!

Första anmälningarna har kommit in!

Drygt ett halvår kvar till skördefesten och vi har redan fått in femton anmälningar till marknaden plus att vi har börjat boka underhållning till dagen. Vad det blir håller vi dock på ett tag till. Nedan hittar ni försäljarna som hittills har anmält sig.

 • Skälshult Gård AB
 • Honungslust
 • Kristdala Biodlarförening
 • Botanika Krokshult
 • Sippetorp Gård
 • Koalyckans glass
 • Vardagliga Ting
 • Annas stickor
 • Kristdala Samhällsförening
 • Oscarshamn Trädgårdsförening
 • Gunilla Jerpenius hantverk
 • Kristdala Röda Korskrets
 • Djurskyddet Oskarshamn, Katthemmet
 • Kristdala Vävstuga
 • Skogens Honung

Vill du också vara med? Anmäl dig här!

Anmälan för 2018 är öppen!

Anmälan är nu öppen för de försäljare och hantverkare som önskar delta på årets skördefest som går av stapeln lördag den 22 september 2018. Precis som förra året så erbjuder vi halva priset på anmälningsavgiften till alla som anmäler sig och betalar anmälningsavgiften före 31 mars. De som är snabba får då med sitt företagsnamn i årets turistbroschyr som kommer ut i maj. Välkommen med din intresseanmälan!

Fyll i vårt anmälningsformulär här!

Inbjudan till Kristdalabygdens Skördefest 23 sept 2017

Lördagen den 23 september 2017 kl. 10-15 är det dags för Kristdalabygdens Skördefest!

Förra året döpte vi om evenemanget från Kristdaladagen till Kristdalabygdens Skördefest för att sätta större fokus på mathantverk, hantverk och konst. Det blev lyckat då vi hade flera försäljare än tidigare. Vi arbetar ständigt för att utveckla evenemanget och många besökare efterfrågade mera grönsaker förra året så i år behöver vi flera grönsaksförsäljare. Känner du någon så tipsa gärna!

Vill du ha 50% rabatt på anmälningsavgiften OCH exponering i vårt stora reportage i Kristdalabygdens turistbroschyr?! Då ska du anmäla dig och betala in anmälningsavgiften FÖRE den 30 april!

Anmälan görs via formuläret här!

Kristdalabygdens Skördefest är en marknad med närproducerade varor av lokala matproducenter, genuint hantverk och konsthantverk. Under dagen blir det underhållning och massor med roliga aktiviteter för hela familjen. Evenemanget arrangeras för sjunde året och lockar ca 2 500-3 000 besökare på torget i Kristdala. Välkommen!